Hinnasto

Miilunpolttajan maja

Heittäydy vapaalle arkipäivästä ja koe yö miilunpolttajan majassa miilumetsässä keskellä luonnon hiljaisuutta metsän eläimet lähelläsi. Majat on sisutettu kahdella laverilla joissa on lampaannahkavällyt ja lisäksi on ylimääräinen laveri johon kolmas henkilö saa yösijan.  Täällä voit irtaantua arkipäivän stressistä, nauttua luonnosta ja sen hiljaisuudesta. Miilunpolttajan maja lämpiää siten että hakkaat polttopuut ja lämmität majan itse. Sitten voit nukahtaa rätisevän tulisijan äänet taustalla. Heräät seuraavana aamuna levänneenä uusin voimin. Et tule todellakaan katumaan tätä kokemusta! Tämä seikkailu sopii kaiken ikäisille jotka haluavat kokea jotain erityistä ja uudenlaista.  Majoitusretken aikana sinun tulee muistaa täyttää halkovarasto klapeilla ja siivota jälkesi lähtiessäsi.

Mukaan otettavat varusteet.

Suosittelemme, että otat mukaan säänmukaiset vaatteet, sadeasut ja vedenkestävät jalkineet. Vaihtovaatteet, lämpöasut viileitä iltoja ja öitä varten, villa-asut kuten pipo, vanttuut ja sormikkaat, villapaita, pyyhe, uima-asu, makuupussi, kamera, kiikari, kynä, muistiinpanovihko,vesipullo, tarvittavat lääkkeet, hyttyssuihke ja laastarit ovat tarpeen olla mukana.

Hinnat: Aikuiset 35 € / vrk, sis. saunan ja grillin.

Lapset 1 – 17 v = 20 € / vrk

Lapset alle 1 v=  ilmaiseksi

Makuupusseja vuokrataan 10 € / kerta

Pyyheliinoja vuokrataan 5 € / henkilö

 

Yöpyminen lemmikkisi kanssa

Jos haluat yöpyä lemmikkieläimesi kanssa sinulla on siihen mahdollisuus Fanny-miilunpolttajan majassa. Muissa rakennuksissa lemmikkieläinten ei ole sallittua oleskella. Lemmikkieläinten tulee olla teljettynä alueella ja ne eivät saa häiritä muita vieraita, eivät saa kaivaa kuoppia maahan ja jättää jätöksiään maahan. .  Majoitusretken aikana sinun tulee muistaa täyttää halkovarasto klapeilla ja siivota jälkesi lähtiessäsi.

Hinnat ovat samat kuin muissa majoissa.

 

Miilunpolttajan mökki Hilma ja Harry

Koe romanttinen yöpyminen kauniissa tunnelmallisessa miilunpolttajan tupa! Tuvassa on yksinkertainen sisustus johon kuuluu pöytä, penkit ja leveä kahden hengen sänky lampaannahkavällyillä. Anna rakkauden puhua, tupa sopii vastarakastuneitten yöpymiseen, morsiuspareille tai muille jotka haluavat kokea kumppaninsa läheisyyden. Majoitusretken aikana sinun tulee muistaa täyttää halkovarasto klapeilla ja siivota jälkesi lähtiessäsi.

Hinta: 100€ / vrk, sis. saunan ja grillin.

Mukaan otettavat varusteet.

Suosittelemme samoja varusteita kuin miilunpolttajan majoissa.

 

Lato

Lato on kodikas kahden hengen sängyllä varustettu mökki. Mökin lämmityksen voit hoitaa itse hakkaamalla ensin tarvittavat halot ja sytyttämällä tulen tulisijaan.Ruoan valmistus tapahtuu leiritulella. ( Aito Porin Matti tulossa )

Ennen lähtöäsi tarkista, että puukorissa on halkoja seuraavalle tulijalle ja että mökki on siivottu.

Hinta:

80 € / vrk

 

Mökki Etel

Hirsitupa on tunnelmallinen ja sisustettu yksinkertaisesti kahdella sängyllä, pöydällä ja palleilla. Hirsitupa lämpiää siten että hakkaat polttopuut ja lämmität tuvan itse. Tupa on valmiiksi sijattu ja odottaa teitä. Majoitusretken aikana sinun tulee muistaa täyttää halkovarasto klapeilla ja siivota jälkesi lähtiessäsi.

Hinta: 80 € / vrk                   sis petivaatteet, saunan, grillin.

Mukaan otettavat varusteet.

Suosittelemme samoja varusteita kuin miilunpolttajan majoissa.

 

Mummonmökki

Mökki on tunnelmallinen ja yksinkertaisesti sisustettu viidelle henkilölle.

Mökki lämpiää siten että hakkaat polttopuut ja lämmität mökin itse.

 

Majoitusretken aikana sinun tulee muistaa täyttää halkovarasto klapeilla ja siivota jälkesi lähtiessäsi.

Hinta: 140 € / vuorokaudessa sis. petivaatteet, saunan ja grillin.

Sauna Anna

Kun yövyt Malmbackassa sinun on mahdollista saunoa ilman eri kustannuksia.  Voit myös halutessasi varata saunan erikseen perheellesi, hyville ystävillesi, työkavereille,  kaveriporukalle tai joulusaunaksi. Hakkaat halot ja lämmität saunan itse. Vettä on saunan takana olevassa säiliössä, kannat siletävettä sisään ja täytät vesiastiat. Muista lisätä halkoja saunaan niin että kuivia halkoja on valmiina seuraavia saunojia varten. Saunan löylyt ovat varsin ihanat koska hapen tarjonta on todella hyvä.

Tule ja nauti todella hyvästä saunasta. Saunassa on tilaa korkeintaa kuudelle saunojalle. Hyvällä onnella voit nähdä hirviä tai peuroja niiden polulla saunan vieressä.

Hinta: 35€ / 2 tunti, korkeintaan 6 henkilöä.

 

Grillaaminen / Ruoka

Kun yövyt Malmbackassa sinun on mahdollista käyttää grillipaikkoja ilman eri kustannusta. Voit grillata ja laittaa ruokaa avoimen tulen äärellä, voit kokea leiritulen lämmön ja räiskynnän, voit rentoutua ja vain nautiskella. Yksinkertaisia ruoanlaittovälineitä kuten esim. kattiloita ja  paistinpannuja voit lainata grillikatoksesta.  Meillä on yksi grillipaikka avoimen taivaan alla ja yksi grillikatos Thelmassa. Grilli lämpiää siten että hakkaat polttopuut ja laitat tulen itse. Ole varovainen tulenkäsittelyssä! Voit myös varata illan vain grillaamista varten ystäviesi, työkavereittesi ja perheesi kanssa. Huolehdi tarkoin että tuli on sammunut kun lähdet grillipaikalta. Lähimmät ruokakaupat löytyvät Karjaalta ja Tammisaaresta.

Hinta: 10 € / aikuinen, 5 € / lapsi 1-17 vuotta, korkeintaan 15 henkilöä grillikatos Thelmassa. Ulkogrillissä ei henkilörajoitusta.

 

Hiilen myynti

Hiilet jotka valmistamme Miilupyhän aikana myymme myöhemmin grillihiilinä. Ne ovat parhaat grillihiilet jotka maassamme on saatavissa ja niissä on korkea energia-arvo. Sinun tulee olla tarkkana kun grillaat makkaraa tai pihvejä Malmbackan hiilillä jottet polta kaikkea!  Kun totut käyttämään meidän hienoja hiiliämme niin jatkossakin osaat hienosti  grillata niin että ruokavieraasi ovat varmasti tyytyväisiä. Halot joista hiili valmistetaan ovat laatutarkistetusta metsästä ja lähellä tuotettua.

Hinta: Pieni säkki 10€ / säkki

Iso säkki 20€ / säkki

 

Asuntoauto ja asuntovaunu

Voitte pysäköidä parkkipaikallamme

Aikuiset 25 € / vrk

Lapset 1 – 17 v = 10 € / vrk

Lapset alle 1 v = ilmaiseksi

Olemme auki vuoden ympäri

Olemme auki kaikkina vuodenaikoina ja voimme siten tarjota mahdollisuuden kokea elämyksiä vuoden ympäri. Joka vuodenajalla on oma charminsa ja luontokokemukset ovat hienoja kun hiljaisuus laskeutuu ja metsän eläimet liikkuvat vapaasti.

Miilunpolttajan majassa nukkuminen on uskomattoman hieno elämys talvella tuulen tuiskutessa majan nurkissa. Jaa, ne olivat aikoja ne kun miilunpolttajat polttivat miilujaan ja nukkuivat metsässä majoissaan.  Elämä oli kovaa siihen aikaan ja miilun tuli olla valmiina jouluksi.

Voit kokea elämyksen yöpymällä miilunpolttajan majassa talvella, nauttia talvisaunasta metsän keskellä, vaellat lumessa myrskylyhdyn kanssa, ehkäpä alkaa sataa lunta kun tarvot lumisella polulla. Hakkaat halkoja ja laitat valkean hellaan niin että saat lämpöä pirttiin.  Laitat ruokaa leiritulella ja koet rentouttavan tuokion miilumetsässä. Tuomme sinulle vettä juotavaksi jota sinun tulee varastoida niin ettei se jäädy.  Voit myös sulattaa lunta kahvinkeittoon tai ruoanlaittoon.

Kun yövyt talvella muista varata mukaan lämpimät vaatteet.

Varaa mukaan.

Suosittelemme, että otat mukaan säänmukaiset vaatteet, vaihtovaatteet, lämpöasut, villa-asut kuten pipo, vanttuut ja sormikkaat, villapaita, lämmin takki ja housut, makuupussi, kamera, kiikari, termos lämmintä juotavaa varten, kynä, muistiinpanovihko,vesipullo, tarvittavat lääkkeet, hyttyssuihke ja laastarit ovat tarpeen olla mukana. Voit ottaa mukaan myös selkärepun jos haluat lähteä vaellukselle talviseen maastoon.

 

Piirrä Miilumetsässä

Järjestämme kohta piirustustuokioita miilumetsässä lapsille. Silloin lapset saavaat piirtää oikealla miilumetsän hiilellä. Osalllistujat kokoontuvat grillikatos Thelman luona josta vaelleaan satuvuorelle miilumetsään piirtämään. . Lasten saattajat voivat odottaa grllin luonatai tutustua ympäristöön piirustustuokion aikana. Piirustustuokioon kuuluvat piirrustusmateriaalit, mehu ja pulla. Pulla on leivottu hylamaidolla, emme valitettavasti voi ottaa huomioon erikoisdiettejä.

Kun piiirretään hiilillä niin paikat helposti mustuvat, ota siis mukaan vaatteet jotka sietävät sen.

Hinta: 10€ / lapsi

 

Jotain erityistä miilumetsässä

Tule ja koe jotain aivan erityistä. Vietä pikkujoulu, syö jouluruokaa leirinuotiolla, syö tonttupuuroa ja piparkakkuja ja nauti glögiä. Osallistu tonttujahtiin joka tapahtuu majojen luona ja luontopolulla tai koe uusi vuosi miilumetsässä,  tähtikirkas yö miilumetsässä on myös hyvä idea.

Jos haluat järjestämme sinulle paketin johon kuuluu esimerkiksi tonttupuuroa, piparkakkuja ja glögiä. Jos maassa on lumi niin voimme järjestää pulkka-ajelun miilumetsään. Mäet eivät ole suuria mutta jos lumi on maassa niin ajelemaan vain! Ota soveltuvat varusteet mukaan ja tule kokemaan luonnon hiljaisuus kaikkina vuodenaikoina!

Mehän olemme auki vuoden ympäri.

 

Opastus

Jos halua tutustua paremmin hiilenvalmistukseen miilussa voit tehdä ajanvarauksen opastukseen jonka tekevät miilumetsän  miilu-ukko ja miilueukko. Opastetun kierroksen aikana kerromme millaista miiluelämä oli läntisellä Uudellamaalla, näytämme mm. Kolme alueella olevaa miilupohjaa, miilurakennukset, näyttelyt, tarjoamme perinneruokaa, näytämme miilu-ukon suojelijan jne.

Opastettu retki vie 1 – 2 tuntia riippuen varauksen sisällöstä, katso alempaa.

Opastuskielinä on ruotsi ja suomi. Muitten kielten osalta voi oma tulkki olla mukana.

Varaus tulee tehdä viimeistään 7 päivää ennen opastusta opastuspalkkio maksetaan käteisenä paikalla tai haluttaessa tilille ennen opastusta Malmbackassa.

Hinnat:

1. Opastus 5€ / henkilö

2. Opastus + porokahvit lisukkeella  10€ / henkilö

3. Opastus ja perinneruoka; miilupullia puolukkahillolla, kotikalja 15€ / henkilö

4. Opastus, perinneruoka; miilupulla puolukkahillolla, kotikalja + porokahvi lisukkeella 20€ / henkilö

Lähempiä tietoja: Varaukset ja kysymyksiä.

 

Vihkiminen ja kastelutilaisuudet miilumetsässä

Suunnitteletko häitä ja haluat tulla vihityksi toisenlaisessa paikassa paljaan taivaan alla luonnon keskellä, silloin oikea valinta on Malmbackan miilumetsä. Meillä on mahdollisuus  tarjota kulttuurihistoriallisesti arvokas paikka vihkimiselle luonnon keskellä. Istumapaikkoja kannoilla ja penkeillä on 80 – 100 henkilölle tai enemmänkin jos niin toivotaan.

Yöpymiset voi myöskin varata meiltä.

Ota mielellään yhteyttä meihin, suunnitellaan yhdessä mieliinpainuvat hääjuhlat miilumetsässä!

Hinta: Varaus vihkimiseen tai kastetilaisuuteen Malmbackan miilumetsässä 220€ / vihkiminen tai kaste. Yöpyminen alueella miilunpolttajan majojen hinnaston mukaisesti

Yllätä ystäväsi Malmbackan lahjakortilla, ehkäpä häälahjaksi, syntymäpäivälahjaksi, valmistumislahjaksi tai lähtiäislahjaksi. Anna ystävällesi unotumaton elämys! Valitse yksi tai useampi elämys jotka laitamme lahjakorttiin. Lahjakortti on voimassa yhden vuoden. Olemme auki koko vuoden.

 

Lahjakortti

Meiltä voit ostaa lahjakortin ja yllättää sillä ystävät ja sukulaiset!

Koska olemme Suomessa ainoa mökkikylä, joka voi tarjota yöpymistä miilunpolttajan mökeissä, uskallamme luvata ainutlaatuisen kokemuksen kaikille vieraillemme!

Lahjakortti on voimassa vuoden, eikä sitä voi vaihtaa käteiseen.

 

Tähtikirkas yö

Erityisen hienon kokemuksen saa kun kirjaudut Malmbackaan kun kuu loistaa ja tähdet tuikkivat. Tähtitaivas näyttäytyy erityisen hienona Malmbackan yläpuolella. Pieni valkea grillissä samalla kun nautit tähtikirkkaasta yöstä luo uskomattoman tunnelman.  Kirjaudu sisään yhdeksi tai useammaksi yöksi kokeaksi tämän! Ota mielellään mukaan kartta / kirja tähtitaivaastaniin voit seurata mitä näet tähtitaivaalla.

 

Luentoja ja koulutusta

Kuluvan vuoden aikana monelta taholta on tullut kyselyjä siitä jos voimme tulla vierailemaan ja kertomaan Malmbackan toiminnasta ja miilun poltosta erilaisille ryhmille. Jos olet kiinnostunut luennosta niin ota yhteyttä meihin niin teemme ehdotuksen sisällöstä, miten, koska ja mitä siihen sisältyy. On myöskin mahdollista tehdä opastettu kierros Malmbackaan ja päättää se porokahveilla leirinuotion ääressä. Se sopii hyvin yksityishenkilöille, yrityksille, ryhmille, kouluille, päiväkodeille jne.

Jos halua osallistua miilutyöhön jota tarvitaan hiilen valmistamiseksi ja olla mukana eri työvaiheissa kuten miilun pystyttäminen Miilupyhän aikana, olla miiluvahtina, miilun purkuminen, hiilen säkittäminen, ole silloin meihin yhteydessä sähköpostitse tommen(at)malmbacka.fi tai puhelimitse +358 40 541 9236.

 

Vaellukset islanninhevosilla Malmbackaan

Koe ainutlaatuinen elämys, vaella islanninhevosilla Malmbackaan talli Solfarista. Voit ottaa yhteyden Jaana-omistajaan joka suunnittelee vaellukset, voit myös esittää omia toivomuksia.

Pakettiin kuuluu vaellus islanninhevosilla, yöpyminen tunnelmallisessa miilunpolttajan majassa lampaannahkavällyissä, perinneruoka = miilupulla, porokahvi lisukkeella, saunominen, opastus, aamiainen, mukavaa yhdessäoloa. Jaana on mukava ja kokenut ratsastaja. Varaa vaellus: www.tallisolfari.com

Hinta: Jaana kertoo hinnat.

 

Näyttelyt

Voit tutustua alueella informaatioon joka kertoo hiilenvalmistuksesta miilussa. Meillä on kolme hiilipohjaa, yhden niistä olemme restauroineet ja siinä poltetaan miilu kerran vuodessa ja järjestetään viikonloppuna viikko 36 vanhanajan tyyliin ja sitä kutsutaan Miilupyhäksi. Sen tarkoituksena on näyttää miten miilunpolttaminen tapahtui entisinä aikoina. Hiiltä tarvittiin ruukeissa raudan valmistamiseen, joka oli hyvin tärkeä elinkeino Suomessa alueen ruukeissa. Meillä on useita näyttelyjä kuvin ja tekstein joihin voit tutustua ja saada informaatioita miilunpoltosta alueella. Meillä on myös vanhoja työkaluja joita käytämme edelleenkin kun valmistamme hiiliä miiluissa nykyisin. Kokoamme myös uusia näyttelyjä, meillä on paljon kerrottavaa ja näytettävää teille.

( Katso mielellään lähempää informaatiota Miilupyhästä menystä vasemmalla: Miilupyhä)

 

Luontopolku

Polun varrella voit nauttia hiljaisuudesta ja hienosta luonnosta.

Punaisten pallojen luona löydät kuvia ja kysymyksiä, ja täällä voit kokeilla mitä tiedät eläimistä, luonnosta ja hiilenpoltosta. Luontopolku sopii lapsille, aikuisille, ryhmille jne.

Seuraa meitä Facebookissa

Luontopolku on ilmainen.

20.1-29.3    Talvipolku

4.4-26.4      Pääsiäispolku

1.5-29.5      Kevätpolku

1.6-26.7      Kesäpolku

1.8-25.10    Syksypolku

30.10-1.11  Kummituspolku. Iltaisin klo. 16-20 polku on valaistu. Taskulampu on hyvä olla mukana.

7.11.2020-13.1.2021  Tonttupolku. Polku on valaistu 29.11, 5, 12, 19, 25 ja 26.12 klo. 16-20. Taskulamppu on hyvä olla mukana.

Etsi linnunpönttöjä miilumetsässä

Kun olet Malmbackassa, voit etsiä linnunpöntöjämiilumetsässä. Lähempää informaatiota saat paikan päällä. Sopii sekä aikuisille että lapsille.

Osallistuminen on ilmaista.

 

Potkukelkkoja voi vuokrata

Hinta: 5 € / kelkka

 

 

Pulkat ovat ilmaisia.

 

 

 

 

 

Heitä hevosenkenkää

Kun olet Malmbackassa, niin käytä tilaisuutta hyväksesi ja heitä vanhoja hevosenkenkiä. Miilu-ukon hevosia ei ole enää olemassa, mutta joitakin hevosenkenkiä on tallessa ja oit kokeilla onneasi heittelemällä niitä. Leikki sopii lapsille kolmevuotiaasta ja vanhemmille.

Leikki on ilmainen.

 

Valitse oma pakettisi

Voit itse valita mitkä osat toiminnastamme halua kokea ja poimia niisatä kokoon oman paketin. Kirjaudu sitten sisään ja saat ainutlaatuisen kokemuksen jota et unohda vähään aikaan.

 

Nyt on mahdollista varata meiltä paikka picknik-retkeä varten luonnon helmassa. Varauksen voit tehdä ”Lilla Bergtille”, joka sijaitsee luonnonpolun vieressä. Sen polun varrella voit nauttia picknikistä taivasalla tai pienen tuulensuojan alla.

Avotulenteko on kiellettyä.

Ryhmäkoko: 1-10 hlöä = 10€/ryhmä

11-20 hlöä = 20€/ryhmä

21-30 hlöä = 30€/ryhmä

Retkipaikoille tai -poluille ei pääse ilman varausta. Me tarjoamme mahdollisuuden myös ison ulkogrillin käyttöön joko taivasalla tai grillitalo Thelmassa. Grillitaloon mahtuu n. 10-15 hlöä ja siellä on myös pienimuotoinen museo. Ulkogrillin ympärillä on enemmän istumapaikkoja kuin grillitalossa.

Kun varaat grillipaikkoja, niin käytössäsi on grillitalon ruokailuvälineet. Halutessasi voit tuoda mukanasi myös omia tarvikkeitasi. Pyydämme kävijöitä ystävällisesti tiskaamaan ja siivoamaan jälkensä. Tiskipaikka ja vesipiste löytyvät grillitalon takaa. Meillä tiskataan ulkona käyttäen ekotiskiainetta.

Grillipaikkojen hinta: aikuiset 10€ ja lapset 5€/1-17v.